Tokrat je belo od zvončkov, sredi tedna bo do 18 stopinj C

Tla so se obarvala belo, ne od snega, pač pa zaradi številnih zvončkov.

Prlekija-on.net, sobota, 20. februar 2021 ob 17:38
Zvončki v Prlekiji

Zvončki v Prlekiji

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo ponoči pooblačilo v večjem delu Slovenije in v nedeljo zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v jugovzhodnih krajih lahko tudi megleno. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli -2, drugod od 1 do 5, na Primorskem okoli 7 °C.

V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo marsikje delno razjasnilo. Največ oblačnosti bo ostalo na Primorskem. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C.

V ponedeljek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo predvsem dopoldne občasno rosilo. Na severu in vzhodu Slovenije bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. V torek bo pretežno jasno, le na Primorskem bo predvsem dopoldne nekaj nizke oblačnosti. Čez dan bo še topleje.

Tudi zima se očitno počasi poslavlja, gozdovi niso več pobeljeni od snega pač pa od zvončkov. Temperature so se te dni spet povzpele čez 10 °C, gozdna tla so se ponekod obarvala belo zaradi cvetenja zvončkov. Zvončki sicer cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi.

Spodaj si lahko ogledate cvetoče pomladanske velike zvončke ali norice, ki so te dni pobelili gozdna tla v okolici Radomerja.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava