V naselju vozil s hitrostjo 129 km/h, namesto 70 km/h

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, torek, 23. februar 2021 ob 10:28
Vozil je s hitrostjo 129 km/h, namesto 70 km/h

Vozil je s hitrostjo 129 km/h, namesto 70 km/h

Ena izmed temeljnih nalog policije je tudi urejanje in nadzor cestnega prometa, zato policisti neprenehoma izvajajo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti v cestnem prometu, največkrat tam, kjer so hitrosti vozil največje in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Ena izmed takšnih cest je zagotovo tudi Ptujska cesta v Mariboru, ki je sicer mestna vpadnica s po dvema prometnima pasovoma za vožnjo v eno smer, vendar še zmeraj cesta v naselju Maribor. Skorajda ne mine teden, da ne bi poročali o kakšnem vozniku, ki je na Ptujski cesti v Mariboru prekoračil hitrost za več kot 50 km/h.

Tako je policist Postaje prometne policije Maribor tudi tokrat, v soboto, 20. 2. 2021, nekaj minut pred 14. uro, z dopplerjevim radarjem na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmeril hitrost vozniku osebnega avtomobila Fiat. Voznik belega Fiata je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 129 km/h, kar je za 59 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

"Kot kaže, je vse več voznikov na Ptujski cesti v Mariboru takšnih, ki jim vsa preventivna opozorila policije v medijih o nesprejemljivosti hujših kršitev v cestnem prometu ne zaležejo, zato policisti prav v ta namen poseben poudarek na Ptujski cesti v Mariboru namenjamo takšnim kršitvam, ki huje ogrožajo varnost cestnega prometa," so še ob tem sporočili s PU Maribor.



Več v Črna kronika