V sedmi sezoni MasterChef Slovenija bo kuhal tudi Damijan Stingl iz Podgorja pri Apačah

16 tekmovalcev se bo v novi sezoni najpopularnejše kuharske oddaje na svetu pomerilo v boju za pokal ter naziv MasterChef Slovenije 2021 in 50.000 evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 24. februar 2021 ob 19:34
Damijan Stingl, foto: Ana Gregorič/POP TV

Damijan Stingl, foto: Ana Gregorič/POP TV

Na male televizijske zaslone se kmalu vrača priljubljeni šov MasterChef Slovenija, sporočajo na POP TV, kjer so razkrili vseh 16 tekmovalcev, ki se bodo v novi, sedmi sezoni najpopularnejše kuharske oddaje na svetu pomerili v boju za pokal ter naziv MasterChef Slovenije 2021 in 50.000 evrov.

Pod budnim očesom treh chefov, Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča, ki bo v začetku sicer manjkal, se bo v kuhinjo podalo šestnajst tekmovalcev, ki bodo morali pokazati svoje kuharsko znanje in prepričati sodnike. Med tekmovalci je tudi 47-letni Damijan Stingl iz Podgorja pri Apačah.

Kot so zapisali na POP TV, se je pozitivno naravnan Damijan s kuhalnico prvič srečal, ko je mami pomagal pri pripravi krompirjevih svaljkov. Danes pa najraje pripravlja jedi na žlico, kot so segedin, pasulj, bograč, golaž in kot pravi, so to jedi, na katere stavi in s katerimi bo "sezul" sodnike MasterChefa.

Damijan, ki je po poklicu natakar, je v svoji predstavitvi še povedal, da sta ga za kuhanje navdihnili babica in mama, malo pa je tudi samouk. Opisal pa se je kot "spontan, nadobuden, preračunljiv, vidim situacije vnaprej, se pravi dobro predvidevam, znam poslušati in grdi stavek uporabiti proti tebi, hitre reakcije v zapleteni situaciji, skratka človek, vsaj upam, da me takega vidite vi in okolica". Njegov stil je eksperimentiranje, "toda še vedno nianso okusa drži klasika, s pridihom nečesa, kar naredi jed pestro in še vedno okusno".

V kuhinji ima rad red in disciplino in ne mara kaosa, kuhinja je zanj 'sveto mesto'. Sodnike pa namerava navdušiti "s spontanostjo, širokim spektrom okusov in delovnim konceptom."



Več v Družabno