Tudi »Žaba« nazdravil s prleško penino

Po štirih dneh ima Slovenija že štiri medalje, po eno zlato in srebrno ter dve bronasti.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. februar 2021 ob 09:23
Anže Lanišek - žaba s penino Jeruzalem Ormož, foto: Smučarska zveza Slovenije

Anže Lanišek - žaba s penino Jeruzalem Ormož, foto: Smučarska zveza Slovenije

Odlični nastopi naših nordijskih reprezentantov na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu se nadaljujejo. Po štirih dneh ima Slovenija že štiri medalje, po eno zlato in srebrno ter dve bronasti. Za ponovno slovensko veselje je v soboto poskrbel Anže Lanišek, ki je dosegel tretje mesto na srednji skakalnici pod Senčno goro. Njegov uspeh so dopolnili Bor Pavlovčič z osmim mestom, Cene Prevc, ki je bil 15. ter Žiga Jelar na 28. mestu.

Naš skakalni as, ki v tej sezoni niza odlične rezultate je na tretjem mestu zaostal le za nekoliko presenetljivim prvakom Piotrom Žylo iz Poljske in Nemcem, domačinom, Karlom Geigerjem.

Na zdravje velikemu uspehu, foto: Smučarska zveza Slovenije

Svetovna prvakinja in druščina nazdravili s penino Jeruzalem Ormož


In tudi Žaba, kot je vzdevek Anžeta, je podobno kot dekleta ob velikem uspehu, s celotno ekipo lahko nazdravil s penino Jeruzalem Ormož, ki je uradni vinar Smučarske zveze Slovenije. Anže je ob tem tudi poziral v prav posebni opravi - kot žaba. In glede na formo naših skakalcev in skakalk, to najverjetneje ni bilo zadnje nazdravljanje na tem SP-ju.

In že danes naše čaka pomemben dan, saj se bodo na srednji skakalnici ponovno potegovali za najvišja mesta na ekipni mešani tekmi, kjer bodo poleg Anžeta, nastopili še Nika Križnar, Ema Klinec in Bor Pavlovčič. In tudi tokrat so naši skakalci in skakalke v najožjem krogu favoritov za zlato medaljo.

Hvala Jeruzalem Ormož za novo steklenico! #sloskiteam #junakizime #oberstdorf2021

Objavil/a SloSki Nordic team dne Sobota, 27. februar 2021
#oberstdorf2021: bronasta medalja Anžeta Laniška, 27. februar

[IZJAVA PO TEKMI] Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Cene Prevc, Žiga Jelar in Robert Hrgota "Zakaj ne bi bil zadovoljen? Vsaka medalja pomeni zelo veliko. Ne moreš biti nezadovoljen z medaljo. Danes sem zelo zadovoljen, ne glede na to, če ni bilo vse kot bi bilo lahko. To je šport, s tega se učimo in gremo dalje!"

Objavil/a SloSki Nordic team dne Sobota, 27. februar 2021


Več v Šport