Na terasi lokala na Ptuju protestno stregli pijačo

V enem izmed lokalov na Ptuju so odprli teraso in gostom stregli pijačo. Policisti bodo vsem 20 udeležencem izdali plačilne naloge.

Prlekija-on.net, torek, 2. marec 2021 ob 16:54
Na terasi enega izmed ptujskih lokalov so stregli pijačo

Na terasi enega izmed ptujskih lokalov so stregli pijačo

V ponedeljek je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek o odprtju enega izmed ptujskih gostinskih lokalov, ki so ga odprli v znak državljanske nepokorščine in protesta proti protikoronskim ukrepom na področju gostinstva. V enem izmed lokalov na Ptuju so tako odprli teraso in gostom stregli pijačo.

Pobudnik shoda Aleksander Rimele je prek družbenega omrežja Facebook sporočil, da želijo z gibanjem Državljanska nepokorščina izraziti nestrinjanje s sprejetimi ukrepi. Na PU Maribor so za STA pojasnili, da je na terasi in parkirišču pred enim izmed gostinskih lokalov na Ptuju v ponedeljek potekal neprijavljen protestni shod, imenovan Državljanska nepokorščina. Policisti so ugotovili, da je najemnica gostinskega lokala nedovoljeno odprla teraso, kjer je postregla gostom in jim izdajala račune, medtem ko ima trenutno samo dovoljenje za izdajo pijače in hrane pred vhodom v lokal, kjer jo lahko kupci prevzamejo in odnesejo.

Na terasi gostinskega lokala so bili po navedbah policije udeleženci neprijavljenega javnega shoda, kar je bilo med drugim razvidno z majic z napisom Državljanska nepokorščina, ki so jih nosili.

Policisti so ugotovili identiteto 20 udeležencev in bodo vsem izdali plačilne naloge zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih, saj so se, kot so pojasnili na PU Maribor, nedovoljeno udeležili shoda, na katerem se je zadrževalo več kot deset oseb na javnem kraju, ob tem pa niso nosili mask oz. druge zaščite ustnega ali nosnega predela obraza.

Organizatorju bodo policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o javnih zbiranjih, ker je organiziral shod, ne da bi ga prijavil. Zoper najemnico gostinskega lokala pa bodo podali predlog inšpekciji za varno hrano, ker je na terasi gostinskega lokala prodajala pijačo udeležencem protestnega shoda, so še dodali.



Več v Gospodarstvo