Ljutomerčani uspešni na državnem prvenstvu v Sambu

Rokoborski klub KD Finančna točka Ljutomer so osvojili dve tretji, štiri druga in eno prvo mesto

Miloš Horvat, nedelja, 8. maj 2011 ob 17:15
Sambo

Sambo

Rokoborski klub KD Finančna točka Ljutomer je na OŠ Črenšovci priredil šesto državno prvenstvo za člane in članice v Sambu. Osvojili so dve tretji, štiri druga in eno prvo mesto. Sambo je borilna veščina, v Sloveniji prisotna komaj pet let. Izhaja iz Rusije, kot kombinacija elementov juda, rokoborbe, ju-jitsa in kickboxinga, prvotno namenjena za vojaške namene.
Sambo zvezo Slovenije sestavlja 10 klubov, med njimi sta tudi murskosoboški in ljutomerski klub, ki je državno prvenstvo, na katerem se je pomerilo 50 tekmovalcev, letos pripravil prvič. Tekmovanje je odlično vodil sodnik iz Japonske.

Horvat drugi, z mislimi na evropskem prvenstvu
Med pomurskimi tekmovalci je bil uspešen tudi rokoborec Niko Horvat iz ljutomerskega kluba. Kljub poškodbi glave in hrbta v eni začetnih borb je Horvat tekmovanje nadaljeval vse do finala, ko je naslov državnega prvaka navsezadnje le predal nasprotniku. Niko je z rezultatom kljub vsemu zadovoljen, svoje misli pa že sedaj usmerja na evropsko prvenstvo v Bolgariji, ki ga čaka naslednji teden. Rokoborski klub KD Finančna točka Ljutomer je na državnem prvenstvu dosegel naslednje rezultate: prvo mesto je osvojil Smiljan Kovač, druga mesta so osvojili Bernard Rebernik, Marko Horvat, Niko Horvat in Mihaela Ćirič. Tretji mesti sta osvojila Blaž Filipič in Uroš Hlebec.


Več v Šport