Ljutomerski šahisti kljub igralcu manj osvojili super pokal

Po zmagi na ekipnem osnovnošolskem tekmovanju so zmagali še v super pokalu

Dejan Razlag, ponedeljek, 9. maj 2011 ob 17:58
Šah

Šah

V soboto, 7. maja, je bil v OŠ Stari trg ob Kolpi odigran Super pokal osnovnih šol v šahu za šolsko leto 2010/2011 . Dogodek je sovpadal s 190. letnico šolstva v kraju in 50 letnico šahovskega kluba. V super pokalu so sodelovale OŠ Ig, OŠ Nove Jarše in OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Igralo se je po dvokrožnem Bergerjevem sistemu na štirih deskah. Na prvi in drugi sta nastopala fant in dekle v starosti do 15 let na tretji in četrti pa fant in dekle do 12 let.

Kljub temu, da ljutomerčani niso imeli četrte deske, kar je samodejno pomenilo točko nasprotniku, so z zmagami nad ekipo OŠ Ig s 3:1 in 2,5:1,5 in zmago nad OŠ Nove Jarše s 3:1 in porazom proti njim s 1,5:2,5 postali zmagovalci Super pokala osnovnih šol. Za OŠ Ivan Cankar so nastopili Jernej, Barbara in Luka Skuhala.

Po zmagi na ekipnem osnovnošolskem tekmovanju so tako dodali še zmago v super pokalu. Uspeh, ki bo težko dosegljiv novim generacijam. Barbara Skuhala in Matej Korošec zapuščata ljutomersko devetletko in samo upamo lahko, da se bosta našla dva njuna naslednika, da bo nova ekipa ponovila take uspehe ali se jim vsaj približala.

Uspeh pa je priznanje vsem trenerjem, ki so do sedaj delali s to ekipo in vzpodbuda za nadaljnje delo ter mogoče tudi signal sponzorjem, da je to ekipa v katero se splača nekaj vložiti in mladim šahistom omogočiti še večji napredek v korist celotnega Pomurja.

Podrobni rezultati so na spletni strani Šahovske zveze Slovenije.


Več v Šport