V ZD Ljutomer v zadnjem tednu opravili največ hitrih testov do zdaj

Število opravljenih testov se dnevno giblje med 150 in 210, od tega jih je na vsakem testiranju od 1 do 5 pozitivnih, edino v petek so bili vsi negativni.

Prlekija-on.net, sobota, 20. marec 2021 ob 15:42
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

V zadnjem tednu je v ljutomerski občini bilo zabeleženih preko 40 pozitivnih testov na okužbo SARS-CoV-2, ki povzroča koronavirusno bolezen COVID-19. S tem je bil zabeležen porast glede na tedne pred tem, ko se je dnevno število pozitivnih testov že zmanjševalo. Obrnili smo se na Zdravstveni dom Ljutomer, kjer opravljajo hitre teste (HAGT), saj nas je zanimalo, koliko se je teh testov opravilo pri nas v zadnjih dneh. Od tam so nam odgovorili, da so v zadnjem tednu opravili največ hitrih testov do zdaj. Teste množično opravljajo v ponedeljek in četrtek, v torek in petek pa za storitveno dejavnost. Ob tem tudi sporočajo, da bodo teste za storitveno dejavnost z drugim tednom namesto ob petkih, izvajali ob sredah po istem urniku.

Potrjeni primeri po občinah v zadnjih 7 dneh

COVID-19 stanje: V zadnjem tednu večji porast v ljutomerski občini


V petek vsi hitri testi negativni

Število opravljenih testov se dnevno giblje med 150 in 210, od tega jih je na vsakem testiranju od 1 do 5 pozitivnih, edino v petek so bili vsi negativni. Še vedno vse hitre pozitivne teste potrjujejo s PCR testi, ljudi pokličejo in jih naročijo za PCR testiranje za naslednji dan. Drugače je pri testiranju učiteljev vzgojno-izobraževalnih zavodov, te opravljajo ob petkih zjutraj in jih še dodatno opravijo od 450 do 500 vsak petek. Če so ti testi pozitivni, še isti dan lahko opravijo PCR testiranje.

Skupno število opravljenih testov v ZD Ljutomer se do sedaj giblje okrog 15 tisoč.



Več v Gospodarstvo