Mladinci in kadeti Strelskega društva Ljutomer uspešno začenjajo novo tekmovalno sezono

Po daljšem tekmovalnem premoru se na strelišča vračajo tudi mladinci in kadeti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. marec 2021 ob 07:48
Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Kot smo že pisali, se je tekmovalna sezona streljanja z zračnim orožjem začela nekoliko drugače kot v preteklih letih. Zaradi epidemije koronavirusa se je zmanjšalo število tekmovalcev na streliščih in se iz enega strelišča preselilo na več lokacij po Sloveniji.

Tudi mladinci in kadeti so tako letošnjo sezono začeli drugače. Tekmujejo v manjših skupinah, a je tekmovanje na večih lokacijah vseeno vzeto kot en skupen turnir. V mladinskem sklopu tekmujejo tako mladinci kot tudi kadeti, ki so običajno tekmovali posamezno.

Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Uspešen začetek nove tekmovalne sezone za Strelsko društvo Mesto Ljutomer


Na prvem turnirju državne lige mladih v streljanju z zračno puško in pištolo je v kategoriji Zračna puška tekmovalo 24 ekip. Med njimi je bila tudi domača ekipa SD Mesto Ljutomer.

Ljutomersko strelsko društvo so zastopali štirje tekmovalci, in sicer Brina Stajnko, Tic Budja, Alisa Timofeeva in Kristjan Volavc. Brina Stajnko je s 611,2 krogi dosegla najboljši rezultat med mladinkami v Pomurju in četrti najboljši rezultat med mladinkami v Sloveniji. Ekipno so Brina Stajnko, Tic Budja in Kristjan Volavc dosegli 15. mesto.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29