V Mariboru se je zbralo okoli tisoč ljudi, ki so protestirali proti vladnim ukrepom

Ljudje so vihteli slovenske zastave ter med drugim vpili »maske dol« in »Mi smo Maribor«.

Prlekija-on.net, sobota, 3. april 2021 ob 21:001
Protest v Mariboru

Protest v Mariboru

V Mariboru je v soboto potekal protest proti zadnjim ukrepom vlade. Sprva se je zbralo okoli 150 protestnikov, ki so se organizirali prek družbenih omrežij, nato pa se je množica hitro povečevala, tako da je bilo tam zbranih okoli tisoč ljudi. Protestniki so izražali nasprotovanje zaprtju države ter vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja epidemije covida-19.

Protestniki, ki so bili brez mask in varnostne razdalje, so vihteli slovenske zastave ter med drugim vpili "maske dol" in "Mi smo Maribor", na transparentih pa so imeli napise, kot so "Uživajte, dokler lahko", "Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom", "V šoli nosimo nasmeh, ne mask", "Učitelji, nosite maske, testirajte se, cepite se, da bodo šole odprte"...

Protest v Mariboru

PU Maribor: Kršitelji bodo na podlagi video-posnetkov identificirani, plačilne naloge bodo prejeli po pošti


"Kolikor je bilo opaziti, je šlo za zelo pisano druščino protestnikov, z različnimi idejami, prepričanji in ozadji. Vsem pa je skupno, da imajo protikoronskih ukrepov dovolj in da so precej jezni ob situaciji, v kateri smo se znašli," je poročala TV Slovenija.

Policisti so po poročanju TV Slovenija protest zgolj budno spremljali. Večkrat so po megafonu zbrane pozvali, naj spoštujejo vladne ukrepe, držijo distanco in si nadenejo maske. A so bili pozivi pospremljeni z žvižgi in tudi s kletvicami. Nekaj protestnikov je med samim protestom verbalno napadlo tudi ekipo TV Slovenija.

Po poročanju spletnega portala Maribor24.si, so zbrani najbolj izražali nestrinjanje z ukrepom šolanja na daljavo ter ukrepom nošnje mask na prostem. Ker si stroka in vlada nista enotni glede nošenja mask na prostem, je bilo med zbrano množico slišati daleč največ nezadovoljstva prav nad tem ukrepom, zbrani pa so pozvali k svobodnemu gibanju in koncu ukrepov, ki po mnenju večine niso upravičeni, še poroča portal Maribor24.si.



Več v Družabno