Marsikje bodo razmere povsem zimske, zjutraj nevarnost pozebe

Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. april 2021 ob 09:17
Obstaja velika verjetnost pozebe

Obstaja velika verjetnost pozebe

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo na praznični ponedeljek sončno, ponekod na Primorskem zmerno oblačno. Popoldne bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C. Na severovzhodu so za danes napovedane temperature do 17 °C, medtem ko je za torek zjutraj napovedano -4 °C.

Ponoči bodo nato padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo v torek zjutraj in dopoldne marsikje razmere povsem zimske. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete.

Naslednji teden še lahko pade kakšna snežinka

Meja sneženja se bo spustila do nižin


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

V torek dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, oblaki se bodo trgali, nastalo bo nekaj snežnih ploh. Na Primorskem bo zjutraj pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem okoli 8 °C.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne snežne plohe. V četrtek bo sončno vreme z mrzlim jutrom. Oba dneva bo zjutraj nevarnost pozebe, zaradi česar je Arso za naslednje dni izdal tudi oranžno opozorilo.

Oranžni alarm
Za naslednje dni velja oranžno opozorilo zaradi pozebe, vir: Arso


Več v Narava