Romuna prevažala za 200 tisoč evrov ur in nakita, za katere nista posedovala nobene dokumentacije

Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, so policisti tujcema ure in nakit zasegli. Voznik tudi ni posedoval vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Prlekija-on.net, torek, 6. april 2021 ob 15:431
Policija

Policija

V ponedeljek, malo pred 6. uro so policisti PP IU Murska Sobota na kontrolni točki v Dolgi vasi na izstopu iz države zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Mercedes, katerega je vozil državljan Romunije skupaj s sopotnikom.

Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata večje število ur in nakita, za katere nista posedovala nobene dokumentacije. Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, so policisti tujcema zasegli večje število ur in različnega nakita, katerih skupna vrednost je bila ocenjena na okrog 200.000 evrov.

Kriminalisti in policisti bodo zbirali obvestila v smeri ugotovitve izvora zaseženih predmetov. Po ugotovitvi izvora predmetov bodo zoper oba državljana Romunije podali kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja, po členu 217/III-I KZ-1. Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno tudi, da voznik osebnega avtomobila ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Po vseh zbranih podatkih bodo sporočilo dopolnili.