Agresivna ženska zavračala predpisano terapijo, policisti so uporabili električni paralizator

Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem v rokah.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. april 2021 ob 19:40
Policisti so uporabili električni paralizator

Policisti so uporabili električni paralizator

S PU Maribor so sporočili, da so policisti PP Ptuj bili danes, nekaj po 10. uri zaprošeni za asistenco medicinskemu osebju, saj je agresivna ženska zavračala predpisano terapijo zaradi česar je bilo potrebno zdravniško posredovanje. Ženska se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala.

Zaradi tega so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem v rokah. Gasilci so se umaknili, nakar se je storilka usmerila neposredno proti policistu in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala. Zaradi odvrnitve napada nase in sodelavca je policist uspešno uporabil prisilno sredstvo električni paralizator. Po uporabi sta policista žensko vklenila. Zatem jo je pregledal zdravnik in ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja ni zadobila nobenih poškodb.

Zdravnik je nato nadaljeval s hospitalizacijo v zdravstveno ustanovo, kamor je bila oseba odpeljana z reševalnim vozilom.

Kot za tovrstne primere določa Zakon o nalogah in pooblastilih policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva.Več v Črna kronika