Policisti na protestu uporabili tudi prisilna sredstva

Shoda se je udeležilo približno 500 ljudi so sporočili s PU Maribor.

Prlekija-on.net, sobota, 10. april 2021 ob 21:34
Shod v Mariboru

Shod v Mariboru

V soboto je v Mariboru ponovno potekal shod proti vladnim ukrepom med epidemijo. Kot so sporočili s PU Maribor so "policisti na neprijavljenem shodu, ki je od 16. ure naprej potekal na Trgu svobode v Mariboru, opravljali naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečevali kršitve javnega reda in miru, nadzirali pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Shoda se je udeležilo približno 500 ljudi, ki so se večinoma zadrževali na Trgu svobode v Mariboru."

Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

"Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov. Obravnavajo več kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih, Zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po Zakonu o nalezljivih boleznih in po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje", so še sporočili ter dodali, da so med kršitvijo javnega reda in miru policisti uporabili tudi prisilna sredstva (telesna sila).



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34