Pet mlajših moških preteplo in okradlo 18-letnika

Dejanja je utemeljeno osumljena peterica storilcev, starih 17 in 18 let. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so bili izpuščeni na prostost, oziroma so se štirje, po postopku vrnili v zavod, kjer bivajo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. april 2021 ob 17:07
18-letnika so pretepli in okradli

18-letnika so pretepli in okradli

Policisti PP Maribor I so bili 28. marca popoldne obveščeni o kaznivem dejanju ropa na Avtobusni postaji Maribor v Mariboru. Pet mlajših moških je okrog 14.30 pristopilo do 18-letnika, od katerega so zahtevali denar. Ker se jim je hotel izmakniti, so ga pričeli pretepati, med tem pa so mu iz denarnice vzeli denar ter s kraja pobegnili.

Policisti so ugotovili, da je storitve opisanega dejanja utemeljeno osumljena peterica storilcev, starih 17 in 18 let, doma z območja Maribora. Na podlagi zbranih obvestil so policisti PP Maribor I 9., oziroma 10. aprila, štirim osumljencem, zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja, odvzeli prostost.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so bili izpuščeni na prostost, oziroma so se štirje, po postopku vrnili v zavod, kjer bivajo. Zoper vseh pet osumljenih bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa.Več v Črna kronika