Druga dela in omejitve podaljšale rok izvedbe, določen novi rok končanja del na Vrtni in Volkmerjevi ulici

Občina Ljutomer je z izvajalcem del podpisala aneks, s katerim se je določil novi rok končanja del. Končna vrednost pa naj ne bi bistveno presegla zagotovljenih sredstev v proračunu.

Prlekija-on.net, torek, 13. april 2021 ob 16:33
Rekonstrukcija Volkmerjeve ulice

Rekonstrukcija Volkmerjeve ulice

Lani septembra so v Ljutomeru pričeli z deli na Vrtni in Volkmerjevi ulici, kjer se izvaja rekonstrukcija komunalne infrastrukture. Rok končanja del je bil 30. november 2020, a so se dela zaradi sočasne širitve omrežij podjetij Adria plin, Telemach in Telekom zamaknila. Na Vrtni ulici so lansko leto uredili komunalno infrastrukturo, položili tlakovce in še pred božičem cesto prevlekli s prvim slojem asfalta, potrebno pa bo urediti še okolico in ostalo infrastrukturo, ki je predvidena.

Kot so nam novembra pojasnili na Občini Ljutomer, se je takrat za obe ulici predvidevalo, v kolikor bi zimske razmere dopuščale izvajanje gradbenih del, da bi vsa dela bila končana do 1. aprila 2021. Ker je tudi ta rok že mimo, smo preverili, kako daleč so trenutno dela.

Rekonstrukcija Vrtne ulice

Vrtna ulica je pred božičem dobila prvo asfaltno prevleko


Zaradi epidemije omejeno število delavcev na gradbišču

Iz Občine Ljutomer so nam odgovorili, da je "pogodbeni rok izvedbe rekonstrukcije komunalne infrastrukture v vrtni in Volkmerjevi ulici bil 30. 11. 2020. Izvajalec del, Komunalno podjetje Ormož d.o.o., je naročnika dne 11. 11. 2020 zaprosil za podaljšanje roka zaradi sočasne izgradnje in rekonstrukcije druge komunalne infrastrukture, ki ni v lasti Občine Ljutomer, vključno z izgradnjo hišnih priključkov. Na rok končanja je vplivala tudi epidemija COVID-19, ki je omejevala dovoljeno število delavcev na gradbišču. Dne 27. 11. 2020 je Občina Ljutomer z izvajalcem del podpisala aneks, s katerim se je določil novi rok končanja del in sicer 31. 5. 2021."

Končna vrednost naj ne bi bistveno presegla zagotovljenih sredstev v proračunu

Zanimalo nas je tudi, ali so se ob tem stroški izvedbe zvišali. "Rekonstrukcija komunalne infrastrukture v Vrtni in Volkmerjevi ulici zahteva številna prilagajanja pri vsaki stanovanjski zgradbi in pri vsakem komunalnem vodu, zato je prišlo do manjših odstopanj v sami izvedbi, ki bodo imele finančne posledice. Končni obračun še ni sestavljen, saj investicija še ni v fazi, ko bi to bilo mogoče. Predvidevamo pa, da končna vrednost ne bo bistveno presegla zagotovljenih sredstev v proračunu," so nam še pojasnili.

Rekonstrukcija Vrtne in Volkmerjeve ulice

Pričela se je obnova Vrtne in Volkmerjeve ulice v Ljutomeru




Več v Gospodarstvo