Pričela se je obnova Vrtne in Volkmerjeve ulice v Ljutomeru

Poleg rekonstrukcije kanalizacije in vodovoda, bosta ulici urejeni kot območje umirjenega prometa, križišča bodo dvignjena, uredila se bodo nova parkirna mesta in mulde iz granitnih kock, dodale klopce in drevesa, uredil se bo prostor za igro, na Ormoški cesti bo ob izhodu iz Vrtne ulice urejen tudi nov prehod za pešce.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. september 2020 ob 10:43
Rekonstrukcija Vrtne in Volkmerjeve ulice

Rekonstrukcija Vrtne in Volkmerjeve ulice

V ponedeljek, 7. septembra, so v Ljutomeru pričeli z deli na Vrtni in Voklmerjevi ulici, kjer se bo izvedla rekonstrukcija komunalne infrastrukture. V sklopu investicije je predvidena rekonstrukcija kanalizacije v obeh ulicah v skupni dolžini 395 m, rekonstrukcija vodovoda je predvidena v dolžini 340 m. Na delu Vrtne ulice se bo uredila tudi plinska napeljava do hiš. Po končanju rekonstrukcije kanalizacije in vodovoda se bo pristopilo še k rekonstrukciji ceste, ureditvi javne razsvetljave in odvodnjavanja. Ulici bosta urejeni kot območje umirjenega prometa, križišča bodo dvignjena, uredila se bodo nova parkirna mesta in mulde iz granitnih kock, dodale klopce in drevesa, uredil se bo prostor za igro, na Ormoški cesti bo ob izhodu iz Vrtne ulice urejen tudi nov prehod za pešce.

S sklepom o izbiri najugodnejšega izvajalca del je bilo izbrano Komunalno podjetje Ormož d.o.o., vrednost del pa znaša 334.136,78 evrov.

Podpis pogodbe o ureditvi Vrtne in Volkmerjeve ulice

Podpisali pogodbo za ureditev Vrtne in Volkmerjeve ulice v Ljutomeru


Projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja je izdelal Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi, za rekonstrukcijo ceste pa BNG, Bojan Safran s.p. iz Kapelskega Vrha.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave. Stroški nadzora znašajo 9.516,00 evrov. Varnostni načrt za investicijo je izdelal Daing d.o.o. iz Beltincev, kateri bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu. Ti stroški bodo znašali 1.245,00 evrov.



Več v Gospodarstvo