Vrtna ulica je pred božičem dobila prvo asfaltno prevleko

Vrtna ulica je ob koncu leta dobila novo podobo, obe ulici pa naj bi bili končani do aprila.

Prlekija-on.net, sobota, 2. januar 2021 ob 17:411
Rekonstrukcija Vrtne ulice

Rekonstrukcija Vrtne ulice

V začetku septembra so v Ljutomeru pričeli z deli na Vrtni in Volkmerjevi ulici, kjer se bo (je) izvedla rekonstrukcija komunalne infrastrukture. Rok končanja del je bil 30. november 2020, a so se dela zaradi sočasne širitve omrežij podjetij Adria plin, Telemach in Telekom nekoliko zamaknila. V novembru so nam iz Občine Ljutomer odgovorili, da predvidevajo, da bo v letu 2020 zaključena Vrtna ulica, takoj ko bodo vremenske razmere to dopuščale pa se bo rekonstruirala še Volkmerjeva ulica, ki pa bi zaradi lažjega izvajanja zimske službe ostala do takrat v sedaj obstoječi asfaltni izvedbi. Na Vrtni ulici so tako lansko leto uredili komunalno infrastrukturo, položili tlakovce in še pred božičem cesto prevlekli s prvim slojem asfalta, potrebno pa bo urediti še okolico in ostalo infrastrukturo, ki je predvidena.

Za obe ulici se sicer predvideva, v kolikor bodo zimske razmere dopuščale izvajanje gradbenih del, da bodo vsa dela končana nekje do 1. aprila 2021.

Spodaj je nekaj fotografij del od začetka novembra do božiča, stanje od pričetka del pa si lahko ogledate v povezanih člankih.

Rekonstrukcija Vrtne in Volkmerjeve ulice

Pričela se je obnova Vrtne in Volkmerjeve ulice v Ljutomeru


Rekonstrukcija Vrtne ulice

Rok izvedbe celotne investicije nekoliko zamaknjen, Vrtna ulica pa naj bi bila končana še letos




Več v Gospodarstvo