Policija: Zanikamo navedbo, da je šlo v postopku za maščevanje vodstva policijske postaje.

V izvedenem policijskem postopku je bila ta oseba enako obravnavana kot vsaka druga v takih okoliščinah, pojasnjujejo.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. april 2021 ob 14:31
Ko vozite, ne pijte alkohola

Ko vozite, ne pijte alkohola

Glede postopka policistov na območju Policijske postaje Ormož, ki je prišel v medije v sredo, "pojasnjujemo dogodek v okviru varstva osebnih podatkov in pravice do odgovora po predpisih o medijih, ker je z objavljenimi informacijami prizadeta pravica in interes Policije," so sporočili s PU Maribor.

"Policisti PP Ormož so tistega dne izvajali naloge nadzora cestnega prometa. Pri tem je bil ustavljen in kontroliran tudi voznik, za katerega se je izkazalo, da je pod vplivom alkohola. V izvedenem policijskem postopku je bila ta oseba enako obravnavana kot vsaka druga v takih okoliščinah. Zanikamo navedbo, da je šlo v postopku za maščevanje vodstva policijske postaje. Posameznik ki meni, da so mu bile v policijskem postopku kršene pravice ima možnost pravnega varstva. Dodajamo še, da je alkohol v prometu na območju Policijske uprave Maribor prisoten. Posebej visok je delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom. Lani je znašal kar 50%. Ker gre za izstopajočo problematiko, ji bodo policisti tudi v prihodnje namenili veliko pozornosti," so še ob tem sporočili.

Policisti so ustavili poslanca

Prleški poslanec vozil pod vplivom alkohola


S tem so se odzvali na trditve vodje poslancev SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega. Ta je v sredo potrdil, da so ormoški policisti minuli konec tedna na območju Ormoža ustavili poslanca SNS Janija Ivanušo, ki je vozil pod vplivom alkohola, hkrati pa tudi izjavil, da je prepričan, da je šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom.

Poslanec Ivanuša je sicer marca na seji na ministra za notranje zadeve, Aleša Hojsa, naslovil več vprašanj glede delovanja ormoške policije. Med drugim je izpostavil problem migrantov v ormoški občini, večje število policijskih kontrol po Ormožu ter veliko število kazni, ki naj bi jih brez tolerance dobivali občani Ormoža. Ob tem se je obregnil tudi ob domnevno visoko plačo vodje PP Ormož.

Ustno vprašanje ministru za notranje zadeve

Ustno vprašanje ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu v zvezi z delovanjem policije v občini Ormož Vir: RTVSLO.si

Objavil/a Jani Ivanuša dne Ponedeljek, 01. marec 2021


Več v Črna kronika