Srednješolec naj bi načrtoval strelski pohod

Slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili načrtovane umore z orožjem.

Prlekija-on.net, sreda, 28. april 2021 ob 12:28
Policija

Policija

Policijska uprava Kranj in Generalna policijska uprava bosta na novinarski konferenci, ki bo danes, 28. aprila 2021, ob 15. uri, predstavili dosedanje ugotovitve zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem.

Poleg tega bodo predstavili še delo policije na področju preiskovanja in obravnave te vrste kriminalitete in usposobljenost preiskovalcev za obravnavo takih primerov.

Slovenska Policija je preprečila množičen poboj

Preprečili množičen poboj več oseb v javnih ustanovah, ki bi se lahko zgodil v Sloveniji


Na novinarski konferenci bosta sodelovala Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Kranj in mag. Matjaž Jerkič, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

Kot poroča spletni Večer, naj bi po neuradnih informacijah neki srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel sicer težave v šoli, načrtoval strelski pohod, kot smo jim pogosto priča v ZDA. Na temnem spletu oz. t. i. darknetu, naj bi naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo, še poročajo.



Več v Črna kronika