Soboška bolnišnica ima novo strokovno direktorico

Nova strokovna direktorica soboške bolnišnice je Manuela Kuhar Makoter. Zanjo je glasovalo vseh osem članov sveta, bila je edina kandidatka za to mesto, pred tem jo je potrdil strokovni svet bolnišnice.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. april 2021 ob 19:21
Nova strokovna direktorica je Manuela Kuhar Makoter

Nova strokovna direktorica je Manuela Kuhar Makoter

Svet javnega zavoda Splošna bolnišnice Murska Sobota je danes za strokovno direktorico bolnišnice izbral Manuelo Kuhar Makoter, dr. med, specialistko kirurgije, zaposleno v bolnišnici.

Zanjo je glasovalo vseh osem članov sveta, bila je edina kandidatka za to mesto, pred tem jo je potrdil strokovni svet bolnišnice.

Kot je povedala po potrditvi, bo pri delu na mestu strokovne direktorice z izkušnjami in znanjem ter ničelno toleranco do korupcije stremela k nenehnemu razvoju oddelkov, da bo delo potekalo na visoki strokovni ravni in v skladu s predpisi.

»Velik pomen dajem povezovanju med primarno, sekundarno in terciarno ravnijo zdravstvene oskrbe, ki je ključnega pomena za dobro celostno obravnavo bolnika,« še pravi Kuhar Makoterjeva in dodaja, da so na vseh področjih medicinske obravnave obremenitve kadra vedno večje, kljub temu pa mora biti kakovost zdravstvene oskrbe, ki je temeljna pravica bolnika, na visoki ravni.

Svet zavoda je med drugim potrdil spremembo vira financiranja obnove kletnih prostorov internega oddelka, ki bodo namenjeni ambulantni dejavnosti internistike, histopatološki in znanstveno raziskovani dejavnosti.



Več v Gospodarstvo