Išče se več oseb za obiranje jagod in jabolk

Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so sezonska dela v kmetijstvu lahko priložnost za dodatni zaslužek. Letos je teh prvih ponudb sicer manj zaradi vremenskih razmer in pozebe.

Prlekija-on.net, sreda, 5. maj 2021 ob 08:36
Išče se 200 oseb za obiranje jagod

Išče se 200 oseb za obiranje jagod

Sezonska dela v kmetijstvu so lahko priložnost za dodatni zaslužek. Tudi letos na Zavodu za zaposlovanje RS zagotavljajo informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela v kmetijstvu v različnih slovenskih regijah. Posredujejo prve informacije o ponudniku sezonskega dela. Letos je teh prvih ponudb manj zaradi vremenskih razmer in pozebe.

Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so sezonska dela v kmetijstvu lahko priložnost za dodatni zaslužek.

V naši okolici PANVITA, kmetijstvo in proizvodnja hrane d.d. iz Rakičana, išče 200 oseb za obiranje jagod. Kraj dela je v Beltincih na parceli Šipošovo, to je na desni strani ceste Beltinci - Gančani. Začetek obiranja je med 10.05 - 15.05.2021 za obdobje treh tednov. Delo bo potekalo od 5.00 do 11.30 ure. Prijave zbirajo na tel. štev.: 02 530 36 24 ali 02 530 36 10. Kontaktna oseba je Anita Hiršl. Delo se opravlja na podlagi pogodbe o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu.

SADJARSTVO SLOM d.o.o., iz Ponikve pa išče 20-30 oseb za redčenje in obiranje jabolk. Delo se opravlja na območju Zreč, Maribora in Ponikve od junija do julija in od septembra do oktobra 2021. Delo je na prostem in v skupini. Pogoji so dobra fizična kondicija. Delo se opravlja 8 ur, pričetek ob 7.00 uri. Več informacij na: 031 610 514, Jožica Bobnar

Seznam bodo sproti nadgrajevali glede na prejete info o ponudbah in ga najdete tukaj.

Če prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost in po pogodbi o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu prejmete dodatni dohodek več kot 400 EUR (neto) na mesec, se vam zniža denarno nadomestilo.

Pogodba o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu mora biti sklenjena med brezposelno osebo in nosilcem ali članom kmetijskega gospodarstva po Zakonu o kmetijstvu (ZKme-1).

Kadar delate na podlagi drugih pogodb civilnega prava (podjemna pogodba), se vam denarno nadomestilo zniža, če prejmete dodatni dohodek v višini več kot 200 EUR (neto) na mesec.

Podrobnejše informacije o sezonskem delu lahko dobite pri ponudnikih takšnih del ali na območnih službah.



Več v Gospodarstvo