V Halozah ustrelili medveda

V noči iz torka na sredo je bil ustreljen tri leta star medved, ki je lovca presenetil. V zgodovini lovstva v teh krajih česa podobnega še niso doživeli, pravijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. maj 2021 ob 12:201
V zgodovini lovstva v teh krajih česa podobnega še niso doživeli (simbolična fotografija)

V zgodovini lovstva v teh krajih česa podobnega še niso doživeli (simbolična fotografija)

Kot poroča Štajerski tednik, je v občini Žetale, v bližini naselja Čermožiše, bil v noči iz torka na sredo ustreljen tri leta star medved, ki je lovca presenetil. Po podatkih portala Maribor24.si je medved tehtal okoli 140 kilogramov.

Kot je pojasnil Silvo Korez, predsednik Lovske družine Žetale, je popolnoma nepredstavljivo, da bi se medved nahajal na tem območju. V zgodovini lovstva v teh krajih česa podobnega še niso doživeli. Medvedi namreč nikoli niso prišli dlje kot do Vranskega. O samem dogodku so že obvestili lovsko inšpekcijo in Zavod za gozdove.

Po neuradnih podatkih Štajerskega tednika naj bi v bližnjem Džurmancu na Hrvaškem avto povozil še enega medveda, ki ga zaenkrat še niso našli. Ranjen medved je za okolico zelo nevaren, zato v kolikor se odpravljate v te kraje ali ste tam doma, previdnost ne bo odveč, opozarjajo.

Dogodek sicer preiskujeta lovska inšpekcija in Zavod za gozdove Slovenije, kjer zbirajo informacije in v primeru ugotovljenih kršitev bo lovec dobil denarno globo.



Več v Črna kronika