Prebuja se delovanje Ljutomerskega okteta

Postava okteta se je v dobrih petdesetih letih nepretrganega dela večkrat zamenjala, pomlajena zasedba, katere nastop tokrat predstavljamo, pa je pričela s samostojnim delom leta 2010.

Prlekija-on.net, sobota, 8. maj 2021 ob 19:28
Ljutomerski oktet

Ljutomerski oktet

Ljutomerski oktet deluje že od leta 1965. Njegova postava se je v dobrih petdesetih letih nepretrganega dela večkrat zamenjala, pomlajena zasedba, katere nastop tokrat predstavljamo, pa je pričela s samostojnim delom leta 2010. Vse od svoje prve delovne sezone v letu 1965 do danes je Ljutomerski oktet kot ena izmed glasbeno pevskih skupin utrdil svoj pomen, kulturno vlogo in pomembno zastopal okolje, kjer deluje. S svojo programsko usmerjenostjo in nenehnim iskanjem glasovne pevske kvalitete je kmalu nase opozoril širšo glasbeno kulturno javnost in kmalu postal eden od pomembnih domačih oktetov, ki so nastajali in delovali ob boku znamenitega Slovenskega okteta.

Prleška kult-ura

Projekt Prleška kult-ura nastaja v organizaciji KTD Festival Ljutomer in ga sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za kulturo RS.
Namen projekta je izvedba kulturnih dogodkov različnih umetnostnih smeri, ki bodo dvignili kulturno življenje prestolnice Prlekije. Izvedbo vseh dogodkov so načrtovali v fizični obliki v Ljutomeru, a so iz razumljivih razlogov prisiljeni ves program preseliti na splet. V mesecu maju bo tako sledilo več glasbenih nastopov, literarnih dogodkov, razstav in filmskih projekcij, o katerih vas bodo seveda sproti obveščali.

Vabljeni!



Več v Kultura in izobraževanje