V dobrih dveh mesecih izvršila najmanj 11 tatvin platišč s pnevmatikami vozil višjega cenovnega razreda

To sta počela na način, da sta vozila podložila s tlakovci, odvila platišča in jih skupaj s pnevmatikami odtujila.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. maj 2021 ob 18:49
Odtujila sta platišča s pnevmatikami vozil višjega cenovnega razreda

Odtujila sta platišča s pnevmatikami vozil višjega cenovnega razreda

V času med 28. januarjem in 2. aprilom 2021, so policisti PP Maribor II na svojem območju obravnavali 11 kaznivih dejanj tatvin platišč s pnevmatikami, iz osebnih avtomobilov višjega cenovnega razreda.

Med kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj so ugotovili, da sta dejanja izvrševala dva osumljenca. To sta počela na način, da sta vozila podložila s tlakovci, odvila platišča in jih skupaj s pnevmatikami odtujila.

Policisti PP Maribor II so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta osumljenca nekaj odtujenih pnevmatik in platišč prodala določeni osebi, ki je imela namen pnevmatike in platišča prodati naprej. Ista osumljenca sta že pred tem isti osebi prodala dva kompleta pnevmatik s platišči, ki so izvirale iz kaznivih dejanj tatvin, izvršenih meseca marca letošnjega leta. Platišča s pnevmatikami so policisti preprodajalcu zasegli, nato pa z dodatnim zbiranjem obvestil identificirali oba osumljenca

Policisti PP Maribor II so 12. aprila 2021, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, obema osumljencema odvzeli prostost in pri njima opravili hišni preiskavi. Med hišno preiskavo pri enem od njiju, so policisti na njegovem vozilu našli nameščen še en komplet odtujenih platišč s pnevmatikami, ki so izvirala iz kaznivega dejanja tatvine, tudi izvršene meseca marca 2021.

Policisti bodo zoper oba osumljenca, zaradi storitve večih kaznivih dejanj tatvin, po 1. odstavku 204. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) podali kazenski ovadbi na ODT v Mariboru.



Več v Črna kronika