Dijaka Jan Lorenčič in Filip Zver ponovno med najboljšimi

Oba tekmovalca sta na državnem tekmovanju iz geografije bila zelo uspešna, saj je Jan osvojil zlato priznanje, Filip pa je prejemnik srebrnega priznanja.

Prlekija-on.net, sreda, 12. maj 2021 ob 08:05
Filip Zver in Jan Lorenčič sta prejela srebrno in zlato priznanje

Filip Zver in Jan Lorenčič sta prejela srebrno in zlato priznanje

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se tudi v tem šolskem letu odlično izkazali v znanju geografije, kar dokazujejo dosežena priznanja na šolskem in državnem nivoju.

Na tekmovanju iz geografije morajo dijaki izkazati veliko znanja, sposobnosti in veščin za opazovanje in razumevanje geografskih procesov in pojavov v pokrajini. Med seboj se pomerijo v opazovanju, primerjanju, logičnem sklepanju in kritičnem razmišljanju.

V tem šolskem letu je bila izvedba šolskega tekmovanja sprva načrtovana novembra, a je bila zaradi zaprtja šol prestavljena na marec. Tako šolsko kot državno tekmovanje sta bili izvedeni na daljavo. Posebnost letošnje izvedbe je bila tudi ta, da so se tekmovalci pomerili med seboj le v teoretičnem znanju, saj ni bilo mogoče izpeljati terenskega dela tekmovanja. Tako so morali predelati več strokovne literature, ki se je vezala na znanje iz teme Prehrana v geografski perspektivi.

Najboljše rezultate na šolskem tekmovanju sta dosegla Jan Lorenčič (4. letnik) in Filip Zver (1. letnik), zato sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo 24. aprila 2021. Oba tekmovalca sta bila zelo uspešna, saj je Jan Lorenčič osvojil zlato priznanje, Filip Zver pa je prejemnik srebrnega priznanja. Pred kratkim sta pometla s vso konkurenco na državnem tekmovanju iz prostorske predstavljivosti, na katerem sta dosegla prvi mesti v svojih kategorijah in zlati priznanji.

Filip Zver in Jan Lorenčič sta prejela zlati priznanji

Nepremagljiva GFML-jevca Filip Zver in Jan Lorenčič




Več v Kultura in izobraževanje