Zajelo nas je neurje, ponekod je padala tudi toča

Z območja občine Juršinci prihajajo tudi informacije Uprave RS za zaščito in reševanje o tehnični pomoči gasilcev, naši bralci pa poročajo o toči oz. sodri na Polenšaku, v Strjancih in Svetem Tomažu.

Prlekija-on.net, sobota, 15. maj 2021 ob 18:23
Črni oblaki nad Prlekijo

Črni oblaki nad Prlekijo

V soboto, 15. maja, popoldan, so naše kraje zajeli črni oblaki in neurje, ponekod je padala tudi toča oz. sodra. Z območja občine Juršinci prihajajo tudi informacije Uprave RS za zaščito in reševanje o tehnični pomoči gasilcev, naši bralci pa poročajo o toči oz. sodri na Polenšaku, v Strjancih, Bratislavcih in Svetem Tomažu.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bodo zvečer plohe nehale pojavljati. Ponoči bo pretežno oblačno, ponekod bodo občasno krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 7 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, nato se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, na severovzhodu pa popoldne veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Najhuje je bilo nad območjem Radencev

Nad območjem Radencev se je razbesnelo neurje


Toča v Strjancih
Toča v Strjancih

Toča na Polenšaku

Objavil/a Zoran Novak dne Sobota, 15. maj 2021
Objavil/a Sonja Lubec dne Sobota, 15. maj 2021
Objavil/a Mitja Rižnar dne Sobota, 15. maj 2021

Deževno tudi v naslednjih dneh

V noči na ponedeljek bo dež zajel večji del Slovenije. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele in do večera povsod ponehale. Jasnilo se bo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod veter severnih smeri. V torek bo sprva delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. Tudi v sredo bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

V naslednjih dneh bo deževalo

Po skoraj že poletnem vremenu, prihaja ohladitev in dež




Več v Narava