Policisti so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi

Ormoški policisti so med vikendom obravnavali tudi več alkoholiziranih voznikov ter zaznali obratovanje gostinskega lokala izven delovnega časa.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. maj 2021 ob 08:34
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. maja, ob 10.09 so v Ormožu obravnavali dogodek. Starejši moški je padel na javni površini in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Ob 18.13 so na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 18.15 so med postopkom osebi zasegli PVC vrečko z belim praškom, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za amfetamin - prepovedano drogo, pri tem so izvedli postopek tudi z osebo, katera mu je izročila prepovedano drogo ter zoper to osebo odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper osumljenca bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 00.40 so na lokalni cesti v naselju Bresnica kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na OS Ormož.

Ob 1.35 so na lokalni cesti v naselju Bresnica kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na OS Ormož. Ob tem so tudi ugotovili znake prekrška po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, zaradi česar bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali, podali pa bodo tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi obratovanja gostinskega lokala izven delovnega časa.

V soboto, 15. maja, ob 9.42 jih je poštena najditeljica obvestila, da je v reži bankomata v Središču ob Dravi, našla tri bankovce v skupnem znesku 40 evrov. Patrulja je izpolnila Zapisnik o najdeni stvari.

Ob 11. uri je patrulja izven naselja Središče ob Dravi zaznala nedovoljeni prehod državne meje preko začasnih tehničnih ovir, katerega je storil 27-letni državljan Afganistana. Osebi je bilo odrejeno pridržanje po ZNPPol.

Ob 13.36 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. 58-letnemu kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 14.15 so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi. V tej zvezi sledi poročilo na ODT Ptuj.

Ob 16.11 so po odredbi sodišča opravili hišni preiskavi v povezavi s primerom zaseženih drog.

Ob 17.33 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na kraju so ugotovili, da niso bili podani elementi prekrška, zato so v tej zvezi sestavili uradni zaznamek.

V nedeljo, 16. maja, ob 9. uri so hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Afganistana.

Ob 16.27 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za psihičnega bolnika. Na kraj je prišla dežurna zdravnica, katera je odredila prisilno hospitalizacijo v psihiatrični bolnici. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 18.07 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do žaljenja ene osebe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25