Prekmurje slavi, Mura je prvič nogometni državni prvak

22. maj 2021 se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino prekmurskega nogometa.

Prlekija-on.net, nedelja, 23. maj 2021 ob 09:31
Sprejem na Fazaneriji

Sprejem na Fazaneriji

22. maj 2021 se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino prekmurskega nogometa, saj so nogometaši Mure osvojili svoj prvi naslov državnega prvaka, ko so sredi Maribora na zadnji tekmi sezone v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali Maribor.

Za Muro je prvi zadel Klemen Šturm v 34. minuti, Mariboru pa je uspelo izenačiti do konca prvega polčasa, ko je v 45. minuti zadel Jan Mlakar. Mariboru je za naslov zadostovala tudi točka, zato so se v nadaljevanju vse bolj pomikali v obrambo, kar se jim je na koncu maščevalo. V 75. minuti je namreč Nino Kouter z globinsko podajo našel rezervista Mihaela Klepača, ki je mojstrsko premagal domačega vratarja, tri minute pozneje pa je sodnik Matej Jug po prekršku kazenskega prostora pokazal še na belo točko za Muro. Enajstmetrovko je zanesljivo, s strelom pod prečko, izvedel Luka Bobičanec in tekma je bila odločena.

Po zmagi se je pričelo veliko slavje ža na stadionu, saj so po 14 mesecih lahko ponovno bili prisotni tudi gledalci. Slavje se je nato preselilo še v Mursko Soboto, kjer so po številnih gostilnah in tudi na Fazaneriji navijači spremljali tekmo.

MIJ SMO PRVAKI! #čarnobejli #mismomura #PLTS

Objavil/a Nogometna šola MURA dne Sobota, 22. maj 2021


Več v Šport