Marko Bezjak z Magdeburgom postal prvak Evropske lige

Bezjak je tako k svoji zelo uspešni karieri dodal še en uspeh, ki še je toliko večji, saj se je uspešno vrnil po poškodbi.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. maj 2021 ob 14:32
Marko Bezjak

Marko Bezjak

Ormožan Marko Bezjak, nekdanji slovenski rokometni reprezentant in olimpijec je v nedeljo na finalni tekmi zaključnega turnirja v Mannheimu s svojim klubom SC Magdeburg osvojil Evropsko ligo v rokometu.

V finalni tekmi so premagali ekipo Füchse Berlin z 28:25, Bezjak pa je prispeval en gol. Bezjak je tako k svoji zelo uspešni karieri dodal še en uspeh, ki še je toliko večji, saj se je uspešno vrnil po poškodbi.

Magdeburg je nekdanji pokal EHF osvojil tudi v letih 1999, 2001 in 2007, ob tem je trikrat slavil tudi v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. V letih 1978 in 1981, ko je v finalu premagal ljubljanski Slovan, se je to tekmovanje imenovalo pokal prvakov, leta 2002 pa je osvojil zdajšnjo ligo prvakov.

Pri zasedbi iz Magdeburga sta bila na finalni tekmi v Mannheimu najbolj učinkovita Tim Hornke in Omar Magnusson, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je Bezjak prispeval zadetek. Pri ekipi iz nemške prestolnice sta bila strelsko najbolj razpoložena Hans Lindberg z osmimi in Paul Drux s štirimi goli.

Leta 2019 končal reprezentančno kariero

Bezjak je tudi v reprezentanci pustil velik pečat, med drugim je bil igralec tekme z epskim preobratom za bron, ko so na svetovnem prvenstvu v Franciji za tretje mesto premagali Hrvaško z 31:30. Ormožan je takrat v dresu reprezentance dosegel prvi gol na tekmi, tekmo končal s štirimi zadetki in na koncu zasluženo bil izbran za igralca tekme. Bezjak je bil tudi prvi Prlek, ki se je udeležil olimpijskih iger, ki so leta 2016 potekale v Braziliji, v Riu.

Srednji igralec nemškega Magdeburga je nazadnje dres z državnim grbom na prsih oblekel na kvalifikacijskih tekmah leta 2018 z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem. Leta 2019 je zaradi zdravstvenih težav in obveznosti na klubski sceni končal reprezentančno kariero.



Več v Šport