Izsledili moškega, ki je ogovarjal otroka

Ugotovili so, da gre za osebo s posebnimi potrebami, ki ni imela namena škodovati otroku, je pa ogovarjala otroka, kar so elementi prekrška zoper javni red in mir.

Prlekija-on.net, petek, 28. maj 2021 ob 17:19
Policija

Policija

Mariborski policisti so z zbiranjem obvestil izsledili moškega, ki so ga iskali zaradi suma nadlegovanja otroka v okolici ene od osnovnih šol s tega tedna. Ugotovili so, da gre za osebo s posebnimi potrebami, ki ni imela namena škodovati otroku, je pa ogovarjala otroka, kar so elementi prekrška zoper javni red in mir. Poškodovan ni bil nihče, osebnostna integriteta otroka ni bila ogrožena.

Ker vedenje osebe odstopa od pričakovanih značilnosti in zmožnosti, ki so definirane v družbenem okolju, je policija z ugotovitvami že seznanila tudi druge pristojne službe, s ciljem, da se osebi zagotovi dodatna pozornost in skrb. Postopek se ni končan.

Iz PU Maribor še sporočajo, da se je otrok na neprimerno vedenje odrasle osebe odzval pravilno, ko je zaradi tega poiskal pomoč. Otrok se je zatekel v bližnji objekt z odraslimi osebami. Taki dogodki naj bodo čim prej prijavljeni policiji, da se ugotovi dejansko stanje in ustrezno ukrepa, še pozivajo.



Več v Črna kronika