Pohod po mestu Ljutomer

Ob zaključku gibalnega programa Malega sončka so si v skupini Vrtavk organizirali prijeten pohod po točkah zgodbe S Tinkom po Ljutomeru.

Prlekija-on.net, torek, 1. junij 2021 ob 18:53
Pohod po mestu Ljutomer

Pohod po mestu Ljutomer

Ob zaključku gibalnega programa Malega sončka smo si v skupini Vrtavk organizirali prijeten pohod po točkah znamenitosti po mestu Ljutomer. Pritegnila nas je napoved zgodbe S Tinkom po Ljutomeru. Želela sem, da otroci spoznajo prepoznavnost našega mesta. Ob pridobljenem znanju bodo lahko povabili tudi svoje prijatelje na ogled mesta. Naša izhodiščna točka je bila na Glavnem trgu, kjer smo si na Ticu dobili knjižico učne poti. Ob vsaki točki smo prebrali del zgodbe, si ogledali znamenitosti, se poigrali z nalogami in si v knjižici dali štampiljko. Nato smo nadaljevali pot do Miklošičevega trga, Starega trga, do Parka Generala Maistra, pot nadaljevali skozi Park 1.slovenskega tabora in do hipodroma. Na hipodromu je sledila podelitev medalj Malega Sončka. Pri našem vrtcu smo si ogledali lončarstvo Žuman in se tudi ob tem pogovorili ter označili znamenitost s štampiljko. Točko v Babjem ložiču smo si ogledali že prej, vendar še nismo imeli knjižice, da bi si označili štampiljko. Zato bodo lahko skupaj s starši obiskali dve točki, kateri si nismo uspeli ogledati. To sta Babji ložič in čebeljnjak na OŠ Ljutomer. Otroci so bili navdušeni nad sprehodom in nad znamenitosti našega mestu, saj prej vsega tega niso niti opazili. Spoznali so kulturne in naravne dediščine mesta, na katere smo vsi prav ponosni.

Evalvacija otrok po sprehodu:

Lan: Meni je všeč hipodrom ka lehko božaš konjičke.
Zala: Hipodrom mi je všeč, ker je tam zadnja štampiljka. Tinko je tam našel prijatelja.
Diana: Pri kapelici je zanimivo, ka poslušaš duheca. Pa tan lehko hamburger ješ.
Selina: Glavni trg mi je všeč, ker so tam igrala.
Alex: Meni je tudi lep Glavni trg, ker je tan dober sladoled.
Liam: V parku Maistra mi je všeč, ker lehko bežiš pa vrteče kolo je tan.
Fabian: Glavni trg je meni vredi, ka se lehko skrivleš za tistimi gospodi.
Tai: Hipodromi lehko bežiš. Na oven trgi poleg cerkve so zanimive besede bile.
Maj: Na hipodromu je lepo, ker tan lehko skrbin za svoje konjičke pa še muzej je tan zanimiv.

Zapisala: vzg. Antonija PodnarKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54