Dan mladosti v Radencih in Gornji Radgoni

Künštni Prleki so preživeli dan mladosti 2011 na snemanju v Radencih in Gornji Radgoni

Milan Belec, četrtek, 26. maj 2011 ob 09:162
Künštni Prleki

Künštni Prleki

Lepo sončno jutro je prebujalo prebivalce Radenec, zgodnje sprehajalce pa so presenetili Künštni Prleki s svojim prihodom. Oblečeni v svoja oblačila na starih kolesih so privabili veliko pogledov. Pozdrav dobro jutro pa je razveselil vsakega katerega so srečali.

V parku so posneli kadre s kočijo na kateri je bil Dr. Henn, ki je bil tisti kateri je odkril vrelce mineralne vode in pričel z razvojem turizma v Radencih. Emil Šmid je del te zgodovine predstavil v zanimivem pogovoru, mešanico nemškega in slovenskega jezika. G. Sonja Kreslin je podala turistično ponudbo. Najbolj množično prireditev Maraton treh src pa je predstavila predstavnica Martina.

Po sprejemu na stojnici pa so obiskali tudi Železni vrelec in Črno mlako. Zanimivi točki kateri pa sta obiskovalcem Radenec skoraj nepoznani. Gotovo bi bilo potrebno ta dva bisera bolje izkoristiti. Sonja in Jasna sta poskrbeli za domačo jüžino, radovedni škrat je prišel pogledat kaj se dogaja ob železnem vrelcu.

V Gornji Radgoni je bilo veliko zanimivih sogovornikov. Prijetno srečanje v Lisjakovi strugi, kjer so poskusili okusne ribe pečene na žaru. V Radgonski kleti pod slapom so jih presenetili drobni mehurčki Radgonske penine. Dr. Ivan Rihtarič pa je predstavil radgonski grad, špital, alejo velikih, prestreljen zvon in most. Zvedeli so veliko zanimivosti, le-te pa bodo slišali in videli gledalci v filmu, ki nastaja. Ljudje med Muro in Dravo bodo s temi potopisi predstavljeni na izviren način.

Vsem kateri so sodelovali so se ob odhodu zahvalili in jih povabili na predsatvitev filma kateri bo prikazan jeseni.


Več v Glasba in film