Mariborski policisti imajo novega vodjo

Vodenje mariborskih policistov je danes prevzel mag. Donald Rus.

Prlekija-on.net, sreda, 2. junij 2021 ob 14:34
Donald Rus

Donald Rus

Mariborska policijska uprava je v sredo, 2. junija, dobila novega direktorja. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je na ta položaj imenoval mag. Donalda Rusa, ki je bil pred tem na Policijski upravi Maribor zaposlen v Sektorju uniformirane policije.

Naloge in obveznosti mu je predal pomočnik direktorja Rafael Viltužnik, ki je policijsko upravo začasno vodil po pooblastilu generalnega direktorja policije.

Mag. Donald Rus se je rodil leta 1980 na Ptuju. Leta 1999 je končal Srednjo policijsko šolo v Tacnu, v letu 2004 je zaključil Visoko upravno šolo (kasneje Fakulteta za upravo) in v letu 2011 tudi podiplomski študij na Fakulteti za državne in evropske študije, kjer je pridobil naziv magistra državnih in evropskih študij.

Karierno pot je začel leta 1999 kot policist in kasneje vodja patrulje na Policijski postaji Maribor II, Policijskem oddelku Rače. Med letoma 2005 in 2006 je delal kot višji policist - kriminalist na PP Maribor II. Leta 2006 je postal pomočnik komandirja na Policijski postaji Maribor II, v letu 2007 poklicno pot nadaljeval kot pomočnik komandirja na PP Maribor I in leto kasneje še kot pomočnik na Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, kjer je leta 2009 postal tudi komandir te enote. Z delom je nadaljeval v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Maribor kot policijski inšpektor in - pred imenovanjem na mesto direktorja - kot prekrškovni koordinator na policijski upravi.

Mag. Donald Rus je funkcijo direktorja Policijske uprave Maribor prevzel 2. junija 2021.



Več v Gospodarstvo