Romuni zaloteni pri tatvini goriva

Sedem Romunov, starih od 21-44 let, zalotenih pri tatvini 150 litrov goriva

PU Murska Sobota, petek, 27. maj 2011 ob 14:226
Patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota je 26. maja 2011 okoli 01. ure opravljala nadzor na avtocestnem počivališču Dolinsko v bližini Turnišča. Pri tem sta policista opazila, da neznanci s črpalkami, ki so nameščene na tovornem avtomobilu,  prečrpavajo dizelsko gorivo iz dveh tovornih avtomobilov, na katerih sta bili nameščeni poljska in slovaška registrska tablica, v rezervoarje dveh drugih tovornih avtomobilov z romunsko registrsko tablico. Tovornjaki so bili parkirani vzporedno drug ob drugem.

Policista sta sklepala, da neznanci izvršujejo tatvino goriva, zato sta se približala. Ko so neznanci opazili policista, so štirje osumljenci stekli v kabino prvega romunskega tovornjaka in odpeljali v smeri Murske Sobote. Policista sta o tem obvestila ostale policijske patrulje. Ostale tri osumljence sta prijela in opravila identifikacijo.

V postopku je bilo ugotovljeno, da se je sedem Romunov, starih od 21-44 let, pripeljalo z dvema tovornima avtomobiloma na parkirišče Dolinsko. Parkirali so vzporedno ob drugih tovornih avtomobilih. Ker sta voznik poljskega in voznik slovaškega tovornjaka spala v kabini, so osumljenci izkoristili to okoliščino, na silo odprli rezervoarje njunih vozil in s posebej prilagojeno črpalko prečrpavali gorivo v rezervoarje svojih tovornjakov. Na takšen način je osumljencem uspelo do trenutka, ko so jih zalotili policisti, odtujiti iz obeh vozil cca 150 litrov goriva.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da so osumljenci poskušali vlomiti tudi v rezervoarje drugih tovornih avtomobilov, v katerih so spali vozniki, kar pa jim ni uspelo.

Ostali štirje osumljenci, ki so s kraja pobegnili, so bili izsledeni na cestninski postaji v Dragotincih.

Policisti so črpalke in ukradeno gorivo zasegli. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine so policisti ovadili vseh sedem osumljencev.


Več v Črna kronika