Prve letošnje kasaške dirke v Ljutomeru uspešne za Kasaški klub Ljutomer

Na sporedu je bilo 7 dirk, vključno z Memorialom Mirka Hanžekoviča in Memorialom Janka Makoterja.

Kristina Žižek, ponedeljek, 21. junij 2021 ob 07:44
Prve letošnje kasaške dirke v Ljutomeru

Prve letošnje kasaške dirke v Ljutomeru

V nedeljo, 20. junija, so na hipodromu v Ljutomeru potekale prve letošnje kasaške dirke. Na sporedu je bilo sedem dirk, vključno z Memorialom Mirka Hanžekoviča in Memorialom Janka Makoterja.

V spominski dirki Mirka Hanžekoviča so tekmovali 3 do 4-letni slovenski kasači. Zmagal je Prime MS z Mitjo Slavičem (KK Ljutomer), drugo mesto je pripadlo Marion Mark z Jankom Sagajem (KK Ljutomer), tretje mesto pa Malvaziji B Tomažič z Borutom Zaletelom (KK Stožice Ljubljana). Pokal sta Mitji podelila župan Občine Veržej, Slavko Petovar, in Nada Hanžekovič.

Danilo Steyer

Kasaška zveza Slovenije ima novega predsednika


Na spominski dirki Janka Makoterja so se pomerili najboljši domači in tuji kasači. Zmagal je Maugli z Jankom Sagajem (KK Ljutomer), drugo mesto je zasedla Analin z Mitjo Slavičem (KK Ljutomer), tretje pa Vittorina Jet z Dušanom Zorkom (KD Krim). Pokal je Janku podelil Saša Makoter s hčerko.

V preostalih dirkah so znagali Orea (Mojca Nushol, KK Ljutomer), Dear Abby (Viktor Dolinšek, KK Stožice Ljubljana), Fjori (Saša Seršen, KK Ljutomer), Magic Look (Janko Sagaj, KK Ljutomer) in Pell (Marko Slana, KK Ljutomer).

Poleg kasaških dirk se je na hipodromu odvijal tudi Prlekfest »Kuji, vino pa pogače«, kjer je bila obiskovalcem na voljo pestra izbira prleških dobrot.

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.


Več v Šport