V listi GPS zahtevajo konkretne odgovore glede prodaje prostorov Safila

Zanima jih tudi, kaj se je zgodilo z obljubami vlade in gospodarskega ministra, da bodo pomagali zaposlenim, ter tudi demografsko in industrijsko slabo razviti občini Ormož.

Prlekija-on.net, torek, 22. junij 2021 ob 11:051
Ormoški obrat Safila je bil prodan

Ormoški obrat Safila je bil prodan

Občinski svetnik Matej Hebar z liste GPS - Gradimo Prihodnost Skupaj, je županu in občinski upravi poslal konkretna vprašanja okrog prodaje podjetja Safilo, saj kot pravijo v listi, je bilo v zadnjih desetih dnevih moč slišati veliko nepreverjenih informacij. "Odgovore na njih pa pričakujemo na 21. redni seji. Verjamemo, da ima župan do naslednjega ponedeljka dovolj časa, da pridobi konkretne odgovore," so zapisali ter javno objavili vsa vprašanja.

"Še posebej nas skrbi nerazumljiva odločitev Safila, da prekine pogajanja s podjetjem Carthago, kar je diametralno nasprotno od obljub poslovodstva in lastnikov, da bo iskalo rešitev, ki bo v pretežni meri pomagala zaposlenim. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah je Carthago načrtoval zaposlitev cca. 200 oseb v letošnjem letu, še vsaj dodatnih 200 pa v letu 2022. Ob tem so si v odranskem podjetju želeli, da bi dokupili dodatna zemljišča v okolici Safila, na katera bi lahko v prihodnosti širili proizvodnjo," so zapisali. Kot je znano, je za nakup proizvodnje do nedavnega bil v igri tudi Carthago iz Odrancev, a so nato pogajanja bila prekinjena.

Safilo Ormož

Ormoški obrat Safila prodali podjetju Znass Transport


Zanima jih, kaj se je zgodilo z obljubami vlade in gospodarskega ministra

Kot še pišejo v listi GPS, je veliko neznank predvsem okrog novega lastnika objektov, podjetja Znass Transporti. "Po uradno dostopnih podatkih bi naj podjetje imelo okrog 60 zaposlenih, zato od samega logističnega centra ne moremo pričakovati večjega števila delovnih mest."

Prav tako jih zanima, kaj se je zgodilo z obljubami vlade in gospodarskega ministra, da bodo pomagali zaposlenim, ter tudi demografsko in industrijsko slabo razviti občini Ormož. "Kot izgleda situacija danes, pa nas je državna politika spet peljala žejne preko vode. Edina pozitivna stvar okrog celotne zadeve pa je, da še zmeraj obstajajo možnosti, da Carthago investira v Ormož, a na drugi lokaciji," so zapisali. Marca, po napovedi, da se obrat Safila v Ormožu zapira, je kraj namreč obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. "Pred nami je zahtevna situacija, ki terja našo takojšnjo reakcijo. Zato sem se danes nemudoma odzval in prišel v Ormož, da iz prve roke izvem, kakšne so perspektive in kaj lahko jaz kot minister naredim za obrambo delovnih mest v regiji. Zaposlene, ki se bojijo za svoje službe, želim pomiriti. Zavedam se, da ne govorimo le o 557 delovnih mestih, govorimo o ljudeh, govorimo o njihovih družinah, ki ta trenutek doživljajo stisko. Potrebujejo nas in sporočam jim, da niso sami. Naše javne finance so stabilne in vlada ima na voljo dovolj sredstev za nadaljevanje ukrepov, ki ščitijo delovna mesta", je takrat ob obisku poudaril minister Počivalšek ter med drugim dodal: "Borili se bomo za vsako delovno mesto, še posebej na periferiji. Posebno pozornost bomo posvetili ravno regijskemu razvoju in podjetjem, kot je Ormoško, da z državno pomočjo ohranimo zdrave dejavnosti in delovna mesta. Za ohranitev našega načina življenja in za poseljenost vseh regij je namreč ključno, da mladim zagotovimo pogoje, da bodo v svojem domačem kraju ustvarili družino, dobili dobro službo in razvijali svojo kariero".

"V gibanju GPS s temi vprašanji nismo zaključili dela na tej problematiki - ravno nasprotno: aktivno bomo začeli iskati odgovore na obilico vprašanj, ki se pojavljajo, o vsem pa bomo sproti obveščali javnost," so še ob tem zapisali v GPS.

Ker je bilo v zadnjih 10 dnevih moč slišati veliko nepreverjenih informacij okrog prodaje podjetja Safilo je naš svetnik...

Objavil/a GPS - Gradimo Prihodnost Skupaj dne Ponedeljek, 21. junij 2021
Zdravko Počivalšek je obiskal Ormož

Minister Počivalšek v Ormožu: Borili se bomo za vsako delovno mesto, še posebej na periferiji.




Več v Politika