Osumljenec poskusa ropa v priporu

Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa ropa in kaznivega dejanja odvzema motornega vozila je bil priveden pred preiskovalnega sodnika

PU Murska Sobota, torek, 31. maj 2011 ob 12:18
Policija

Policija

Operativno-komunikacijski center je 19. maja 2011 kmalu po polnoči sprejel klic oškodovanca, ki je naznanil, da ga je neznanec, ki ga je oškodovanec prevažal v svojem avtomobilu, poskušal oropati. Oškodovancu je uspelo pobegniti iz vozila, neznanec pa se je z avtomobilom odpeljal.

Policisti PP Gornji Petrovci, ki so primer obravnavali, so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je ta večer v gostinskem lokalu v Doliču do oškodovanca (UE Murska Sobota) pristopil neznani moški. Neznanec je oškodovanca prosil za prevoz do doma, v kar je tudi privolil, saj je imel oškodovanec pred lokalom parkiran svoj osebni avtomobil znamke VW Polo.

Med vožnjo je neznani moški oškodovanca prosil za 20 evrov. Ker mu oškodovanec denarja ni dal, mu je neznanec segel v žep in mu poskušal denar vzeti s silo in grožnjami. Oškodovanec je v strahu pobegnil iz avtomobila, osumljenec pa je sedel za volan in se odpeljal s kraja neznano kam.

Ker policisti isto noč kljub številnim ukrepom odvzetega vozila in osumljenca niso izsledili, so v medijih objavili iskanje odvzetega vozila. Kmalu po pozivu v medijih so na podlagi informacije občana izsledili odvzeto vozilo in 27-letnega osumljenca.

Osumljencu so odvzeli prostost. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa ropa in kaznivega dejanja odvzema motornega vozila je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil pripor.


Več v Črna kronika