Popoldan na severu in severovzhodu možna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo

Arso je izdal opozorilo, da bodo danes popoldne in zvečer lahko predvsem na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

Prlekija-on.net, petek, 25. junij 2021 ob 12:02
Popoldan bodo možne močnejše nevihte

Popoldan bodo možne močnejše nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v petek povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastale krajevne nevihte, kakšna je lahko tudi močnejša. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C. V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 24 do 30°C.

Ozračje je te dni motno

Puščavski prah se bo v petek dokončno umaknil iznad Slovenije


Oranžni alarm
Izdan je oranžni alarm, vir: Arso

Arso je izdal tudi opozorilo, da bodo danes popoldne in zvečer lahko predvsem na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. V ponedeljek bo pretežno jasno in vroče.

Kot navajajo v skupnosti Štajerska and Prekmurje Stormhunters, bo največja verjetnost toče na Goričkem ter ob meji z Madžarsko. Lokalno se lahko pojavijo neurja s točo, ki lahko lokalno presega 4 cm, navajajo, drugod na severovzhodu pa se lahko pojavijo plohe in nevihte, katere so lahko tudi močnejše.

Napoved neviht (25.6.2021) Velja od 25.6.2021 od 12.00 do 26.6.2021 1.00 Danes popoldan ter zvečer se bodo v Avstriji ...

Objavil/a Štajerska and Prekmurje Stormhunters dne Petek, 25. junij 2021