Kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel. »Napihal« je 1.32.

V Cvetkovcih pa so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, saj je kot mladi voznik prekoračil hitrost vožnje v naselju za več kot 30 km/h.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. junij 2021 ob 10:22
Kolesar se je ob padcu poškodoval

Kolesar se je ob padcu poškodoval

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 25. junija, ob 18.21 so bili obveščeni o najdbi zračne puške na območju Ormoža. Na kraju so prevzeli najdeno orožje.

V soboto, 26. junija, ob 11.05 so na policijski postaji obravnavali tujca, državljana Sirije, kateri je nedovoljeno vstopil na ozemlje Republike Slovenije. Tujec je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v Azilni dom Ljubljana.

Ob 14.50 so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v Ormožu, kjer bi naj padel kolesar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (1.32 mg/l alkohola v izdihanem zraku) s kolesom padel po cestišču in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnico Ptuj. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 27. junija, ob 11.34 so v Cvetkovcih vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, saj je kot mladi voznik prekoračil hitrost vožnje v naselju za več kot 30 km/h. Vozniško dovoljenje bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Ob 14.57 so v Ormožu vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je alkotest pokazal 1,05 mg/l. Vozniško dovoljenje bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika