Janša: Toliko investicij kot jih bo v naslednjih letih v Ormožu, doslej še ni bilo

Po kratkem ogledu ormoškega gradu je predsednik vlade v izjavi za lokalne medije dejal, da se Ormož dobro postavlja na noge.

Prlekija-on.net, sreda, 30. junij 2021 ob 15:081
Janez Janša v Ormožu, foto: Kabinet predsednika vlade

Janez Janša v Ormožu, foto: Kabinet predsednika vlade

Vlada Republike Slovenije se je v sredo mudila na celodnevnem obisku v Podravski regiji. Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu na ptujskem gradu, sledili pa so ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska so se predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Regijski obisk se je zaključil na javni tribuni o razvoju in perspektivah Podravske regije.

Predsednik vlade Janez Janša se je po jutranjem delovnem posvetu vlade srečal z županom občine Ormož Danijelom Vrbnjakom. Prebivalstvo občine Ormož, ki je staro 65 let ali več, predstavlja več kot petino vsega prebivalstva. Tudi število delovno aktivnega prebivalstva se v občini zmanjšuje. Podatki še kažejo, da se občina Ormož sooča z velikimi gospodarskimi in socialnimi problemi, več ali manj razvojno stagnira, vendar imajo razvojne priložnosti za razvoj gospodarstva s pomočjo površin, ki so primerna za gospodarsko dejavnost. Predsednik vlade je z županom spregovoril o sofinanciranju investicij v regiji na primarni ravni zdravstva in na področju infrastrukture, pa tudi o različnih projektih, ki jih trenutno vodijo v občini Ormož.

Po kratkem ogledu ormoškega gradu je predsednik vlade v izjavi za lokalne medije dejal, da se Ormož dobro postavlja na noge. "Tu so investicije, ki prihajajo iz različnih virov, iz državnega in evropskega, v naslednjih letih pa bodo zagotovile dovolj sredstev, tako da se bo gospodarski zagon bistveno pospešil, da bo več dobro plačanih delovnih mest," je dejal premier. Prav tako je izpostavil gradnjo stanovanj in investicije v infrastrukturo. Vendar pa po besedah predsednika vlade vsa ta sredstva ne bi pomagala, če tu ne bi imeli ljudi, ki znajo načrtovati. "Sredstva se lahko produktivno porabi samo tam, kjer jih znajo pravočasno načrtovati, zagotoviti in izpeljati vse postopke," je dejal premier. Prav tako je poudaril, da sedanja vlada podpira skladen regionalni razvoj ter da so na današnjem sestanku z županom in direktorico občinske uprave govorili o projektih, ki so odprti, pa tudi o tistih, ki so že odobreni. "Toliko investicij kot jih bo v naslednjih letih v Ormožu, doslej še ni bilo," je še dejal premier Janez Janša.

Vlada v Podravski regiji
Vlada v Podravski regiji, foto: Kabinet predsednika vlade