Klet Puklavec Family Wines prejela rekordnih 24 medalj na Decanter World Wine Awards 2021

Med zlatimi izstopata dve s 95 točkami: sveža zvrst, ki je bila lani tudi najbolj prodajano slovensko belo vino na izvoznih trgih, Sauvignon Blanc & Sivi pinot puklavec & friends 2020 in 50 let staro arhivsko vino Šipon 1971. Poleg dveh zlatih so prejeli tudi 6 srebrnih in 16 bronastih.

Prlekija-on.net, sobota, 10. julij 2021 ob 20:52
Vina Puklavec Family Wines so prejela 24 medalj

Vina Puklavec Family Wines so prejela 24 medalj

V ormoški kleti Puklavec Family Wines so ponosni, da se lahko vsako leto pohvalijo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter World Wine Awards. Letošnje leto je prav posebno, saj je kleti prineslo rekordno število - kar 24 medalj, med katerimi izstopata dve zlati medalji s 95 točkami: sveža zvrst, ki je bila lani tudi najbolj prodajano slovensko belo vino na izvoznih trgih, Sauvignon Blanc & Sivi pinot puklavec & friends 2020 in 50 let staro arhivsko vino Šipon 1971. Poleg dveh zlatih so prejeli tudi 6 srebrnih in 16 bronastih.

Zlata medalja za vino, ki se prodaja po supermarketih v več kot 10 državah

Kar 95 točk za svežo zvrst, ki se prodaja na policah supermarketov v cenovnem rangu okoli 6 EUR, je bilo za klet izredno pozitivno presenečenje. Sveža zvrst sauvigona in sivega pinota pod blagovno znamko puklavec & friends je bila v letu 2020 najbolj prodajano slovensko belo vino na izvoznih trgih. Prodajajo ga na Nizozemskem, v Združenem kraljestvu, Belgiji, Rusiji, Ukrajini, Združenih državah Amerike, Nemčiji, Poljski, Braziliji in na Češkem. »To, da potrošniku nudimo zlatega decanterja po dostopni ceni samo še potrjuje dejstvo, da so tudi Decanterjevi sodniki prepoznali potrošnikov okus in priljubljenost svežih vin«, pravi Tatjana Puklavec.

Zlata medalja za 50 let star šipon (1971)

Tatjana Puklavec: »Kot lastnik največje arhivske kleti v Sloveniji, kjer pod prahom počiva več kot 254.000 steklenic različnih letnikov, imamo to prednost, da lahko ponudimo naša ekskluzivna arhivska vina vrhunskim restavracijam po vsem svetu. Vedno, ko prinesemo na degustacijo naša arhivska vina, so odzivi hišnih sommelierjev in gostov izjemno pozitivni. Težko verjamejo, da imajo v kozarcu vino, staro 50 let. Zlata medalja in 95 točk za Šipon 1971 dokazuje, da lokalna sorta uspešno premaguje dekade in kljub letom ostaja v vrhunski kondiciji. Veseli smo, da so Decanterjevi ocenjevalci prepoznali čisto zlato v steklenici

V vinski kleti Puklavec Family Wines izpolnjujejo poslanstvo, da bi čim več ljudi uživalo in doživelo njihova vina z zavedanjem, da ponudijo vrhunsko kvaliteto v vsaki steklenici, ne glede na cenovno pozicijo. Zato so vsako leto ponosni, da jim v izjemno zahtevni mednarodni konkurenci na ocenjevanju Decanter World Wine Awards, uspe osvojiti večje število medalj. Še posebej zanimivo in pravzaprav redkost v Sloveniji pa je dejstvo, da lahko med vsemi temi medaljami najdete tudi tista vina, ki jih lahko zasledite pravzaprav v vsaki bolje založeni trgovini in uživate v potrjeno izjemni kakovosti vina. S srebrom in bronom nagrajena vina prav tako prihajajo iz blagovnih znamk Jeruzalem Ormož, ki jih lahko zasledimo v slovenskih supermarketih, vina iz blagovne znamke Seven Numbers, ki so namenjena gostinskemu segmentu, visoko število točk pa so dosegla tudi njihova makedonska rdeča vina Instinct, ki so pobrala kar 6 medalj.



Več v Gospodarstvo