Skupina ljudi napadla in grozila redarjema, ki sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku na vozila

Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil. Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. julij 2021 ob 13:34
Zgodilo se je v bližini sodnega Stolpa na Lentu v Mariboru

Zgodilo se je v bližini sodnega Stolpa na Lentu v Mariboru

V sredo popoldan sta dva mestna redarja iz mariborskega Medobčinskega redarstva izvajala svoje naloge, v bližini sodnega Stolpa na Lentu v Mariboru. Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku. Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil. Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo.

Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber. Prav tako je skupina moških redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

Takoj po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in vzpostavili javni red in mir. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti ne morejo posredovati, so sporočili iz PU Maribor.

"Mariborski policisti ob opisanem primeru poudarjamo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bomo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge", so še ob tem sporočili iz PU Maribor.