Ob strokovnem mnenju in v družbi vinske kraljice pokušali vina iz tekmovalnega programa

Gost vinskega programa Boštjan Zidar, je podal strokovno mnenje k letošnjim tekmovalnim vinom na Grossmannovem festivalu.

Prlekija-on.net, petek, 23. julij 2021 ob 12:24
Degustacija vin na Grossmannovem festivalu

Degustacija vin na Grossmannovem festivalu

17. Grossmannov festival je v Ljutomeru v polnem zagonu, poleg bogatega filmskega programa, je v četrtek bil čas za javno degustacijo vin, ki se borijo za naslov vinskega šampiona Hudega mačka. Letos so to cuvée Revolution s Turistične kmetije Hlebec, šipon iz Vinogradništva družine Kos, traminca iz Vinogradištva Kovačič in Vin Marič ter Zara cuvee z Izletniške kmetije na koncu vasi.

Posebni gost vinskega programa Boštjan Zidar, glavni enolog kleti VinaKoper, je ob tem v Mestni hiši podal svoje strokovno mnenje k letošnjim tekmovalnim vinom. Družbo mu je med drugim delala tudi Vinska kraljica Ljutomera, Martina XX, Tina Pregrad. V petek pa bo Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin z degustacijo vin, ki so sodelovala na letošnjem odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, pričarala bogastvo okusov iz slovenskih vinogradov.

Foto: Špela Jambriško

Otvoritev 17. Grossmannovega festivala v Ljutomeru

17. Grossmannov festival se je iz Ormoža preselil v Ljutomer
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno