Veter podiral drevesa in odkrival strehe, toča povzročila precej škode

V občini Lovrenc na Pohorju je toča povzročila precej škode na poljskih pridelkih, poškodovanih je tudi precej avtomobilov in streh objektov.

Prlekija-on.net, sobota, 24. julij 2021 ob 18:22
Objavil/a Urška Pergarec dne Petek, 23. julij 2021

Toča je povzročila škodo na vozilih in poljščinah

V petek popoldne je občine Maribor, Kungota, Pesnica in Lovrenc na Pohorju zajelo močno neurje. Zaradi vetra se je podrlo več dreves in bilo odkritih več streh objektov. V občini Lovrenc na Pohorju pa je toča povzročila precej škode na poljskih pridelkih, poškodovanih je tudi precej avtomobilov in streh objektov.

Na več lokacijah so posredovali gasilci JZ GB Maribor, PGD Malečnik, PGD Maribor-mesto, PGD Pernica, PGD Pesnica, PGD Sp. Kungota in PGD Lovrenc na Pohorju. Spodaj je nekaj fotografij iz Lovrenca na Pohorju, kjer je ob toči nastalo največ škode.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo ponoči pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju do 21 °C. V nedeljo bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne ali zvečer bo predvsem v gorah severozahodne Slovenije možna kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

Velika toča

Na Štajerskem klestila toča velikosti jajca


V ponedeljek bo večinoma sončno in vroče. V popoldanskem času bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

V torek bo več oblačnosti, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Nekoliko se bo osvežilo. V sredo bo sončno in spet bolj vroče.

Objavil/a Dejan Črešnar dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Dejan Črešnar dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Xenia Xenija Kmetec dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Xenia Xenija Kmetec dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Alenka Kralj dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Tatjana Mori dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Lucija Ahej dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Lucija Ahej dne Petek, 23. julij 2021
Objavil/a Lucija Ahej dne Petek, 23. julij 2021


Več v Narava