Trije državljani Avstrije so se izmaknili mejni kontroli in dobili globo

Ormoški policisti so med vikendom tudi vozniku in voznici odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. julij 2021 ob 09:41
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. julija, ob 8.40 so bili obveščeni o tatvini kartice za točenje goriva. Evidentirano je bilo kaznivo dejanja in za storilcem zbirajo obvestila. Po zaključku bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 16.34 so opravili ogled kraja prometne nesreče III. kategorije v kateri se je pri prevrnitvi tovornega vozila sopotnica huje telesno poškodovala. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Prometna nesreča

Voznik tovornega vozila zapeljal s ceste na njivo, sopotnica se je huje poškodovala


Ob 00.35 so začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 00.59 so ponovno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, tokrat voznici osebnega avtomobila, katere rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0.45 mg/l po izdihanem zraku. Kršiteljici so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V nedeljo, 25. julija, ob 15.22 so trem državljanom Avstrije izrekli globo, zaradi kršitve po ZTuj-2. Pred tem so se namreč izmaknili mejni kontroli na vstopu v Republiko Slovenijo.



Več v Črna kronika