Na območju Juršincev zabeležili tri udare strel v stanovanjske hiše, ponekod klestila toča

V občini Juršinci so zabeležili tri udare strel v stanovanjske hiše, podrl se je en drog električne napeljave in en požar stanovanjske hiše zaradi udara strele. Na intervenciji je bilo 62 gasilcev iz petih gasilskih društev.

Prlekija-on.net, sobota, 31. julij 2021 ob 17:20
Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 31. julij 2021

Na območju Slovenske Bistrice je pustošil veter

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo popoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31, na Primorskem do 33 °C. Ponoči se bo oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo do jutra že zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, ob morju in ponekod na vzhodu do 29 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo ponoči in v nedeljo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Toča je padala že v soboto popoldan, predvsem na območju Laškega in Škofje Loke. Spodaj je nekaj fotografij toče na tem območju ter razdejanja ob vetru na območju Slovenske Bistrice.

Možna so močnejša neurja

V nedeljo velika verjetnost neurij z močnimi sunki vetra, točo in nalivi


Trije udari strel v stanovanjske hiše

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so na območju občine Slovenska Bistrica zabeležili več dogodkov. Gasilci PGD Slovenska Bistrica, Zgornja Bistrica in Pragersko so nudili pomoč pri sanaciji odkritih streh (na blokih, stanovanjskih hišah in vojašnici) in pri odstranjevanju podrtih dreves. Pri sanaciji je pomagala tudi dežurna služba Elektra Maribor (pretrgani električni kabli). Poškodovanih ljudi ni bilo.

Večji obseg SLOVENSKA BISTRICA 31. 07. 21 V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času neurja, ki je...

Objavil/a PGD Slovenska Bistrica dne Sobota, 31. julij 2021

V času dogodkov večjega obsega neurja so na območju Majšperka zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo. V občini Juršinci pa so zabeležili tri udare strel v stanovanjske hiše, podrl se je en drog električne napeljave in en požar stanovanjske hiše zaradi udara strele. Na intervenciji je bilo 62 gasilcev iz petih gasilskih društev.

Udar strele, Zagorci 44. Pomoč sosednjemu društvu, PGD Grabšinski Breg. Na pomoč.

Objavil/a PGD Polenšak dne Sobota, 31. julij 2021

V ponedeljek se bo zjasnilo

V ponedeljek bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Popoldne se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Objavil/a Andreja Padežnik dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Logan Dunja dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Groga Tancek dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Logan Dunja dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Tjaša Zavec dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Alenka Drago Rezec dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Alenka Setina dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Alenka Setina dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Tina Šivic dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Maja Lapornik dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Maja Lapornik dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Maja Starman dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Klara Kušar dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Klara Kušar dne Sobota, 31. julij 2021
Objavil/a Maja Starman dne Sobota, 31. julij 2021

Posledice današnjega neurja na območju Slovenske Bistrice. Ob prihodu nevihtne linije je zapihal močnejši nevihtni piš - veter, ki je ponekod ruval drevesa, odkrival strehe. Foto: Amadeja Mlakar

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 31. julij 2021


Več v Narava