Dan Krucev v Prosenjakovcih

Program kulturnega turizma, ki sloni na odkrivanju skrivnostne zgodovine upornikov Krucev in njihovi vlogi na čezmejnem območju med Muro in Rabo.

Prlekija-on.net, sreda, 11. avgust 2021 ob 14:35
Dan krucev v Prosenjakovcih

Dan krucev v Prosenjakovcih

V podporo programom kulturnega turizma in povečanja privlačnosti le-tega so v okviru projekta Mura Raba tour organizirali več dogodkov, med njimi, tokrat drugo izvedbo, tako imenovanega Dneva krucev, ki se je minulo soboto odvijal na eko-socialni kmetiji Kocljevina v Prosenjakovcih.

Uvodni del v pestro in raznoliko celodnevno dogajanje je bil namenjen predstavitvi projekta Mura Raba tour in njegovim dosežkom, med katerimi je tudi novo razvit program kulturnega turizma, ki sloni na odkrivanju skrivnostne zgodovine upornikov Krucev in njihovi vlogi na čezmejnem območju med Muro in Rabo. V nadaljevanju sta bili izvedeni dve strokovni predavanji, razkrite povesti o vražjih krucih, Krucev pravljični kotiček za otroke, jahanje za odrasle in otroke, obiskovalci pa so imeli priložnost spoznati lokalne ponudnike in okušati odlično domačo kulinariko, katere del so bile tudi t.i. Krucove pogačke. Dogodek, ki je potekal pod okriljem projektnega partnerja Zavoda Kocljevina, je pri obiskovalcih na eni strani spodbudil zanimanje za kulturo in skupno zgodovino Slovencev in Madžarov, na drugi pa nudil promocijo programov za preživljanje prostega časa v regiji ter čezmejne mreže ponudnikov.

Projekt kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.



Več v Kultura in izobraževanje