Dejan Vajs zmagal na tekmi svetovnega pokala

Odlično formo po naslovu državnega prvaka potrdil še na enem najmočnejših turnirjev v Riminiju(Italija)

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2011 ob 10:52
O Dejanu Vajsu, kickboxerju iz Ivanjševec ob Ščavnici pri Gornji Radgoni smo že poročali, ko se je boril za mesto v državni reprezentanci. Po uspehu na državnih tleh in osvojitvi naslova državnega prvaka se je v preteklem vikendu skupaj s slovensko kikboks reprezentanco mudil v  Riminiju v Italiji kjer je potekal tradicionalni svetovni pokal WAKO že 16. po vrsti.
Nastopilo je rekordnih 2100 tekmovalcev iz cca. 25 držav, ki so se pomerili v semi in full contactu, light contactu, kick lightu in glasbenih formah. O sami moči turnirja, ki slovi kot eden najmočnejših na svetu govori podatek, da je v posameznih kategorijah bilo prijavljenih več kot 30 tekmovalcev med njimi tudi aktualni svetovni in evropski prvaki in si moral zmagati vsaj 3 do 4 borbe, da si prišel do možnosti za medaljo. Kadetska, mladinska in članska slovenska kikboks reprezentanca je ponovno dosegla izjemen uspeh z 9 zlatimi, 10 srebrnimi in 11 bronastimi medaljami.

Za veselje je poskrbel tudi radgonski adut, Dejan Vajs ki nastopa za klub Tomaža Barade, Hwaranga MB, je v kategoriji Kick light v kateri je tudi državni prvak zmagal in tako še nadgradil svoje letošnje uspehe.

Z zmago oz. uvrstitvami med prve tri na turnirju, ki ga priznava tudi OKS si tekmovalci lahko pridobijo kategorizacijo vrhunskega športnika

tako imenovani »Best Fighter«, katerega se je udeležila tudi celotna. Za naše vodstvo KBZS in selektorja Bojana Korošca je ta turnir pomemben, ker šteje za kandidaturo v slovensko reprezentanco, katero čaka letos v jeseni v začetku septembra EP za kadete in mladince v Italiji in SP za člane oktobra v Makedoniji in novembra na Irskem. Predsednik KBZS prof. Vladimir Sitar je bil zadovoljen z rezultati in tudi z v vsemi trenerji Tomaž Barada, Igor Hudales, Alojz Miklavčič, Milan Korotaj, Emil Benko, Miloš Rozman in Aleš Zemljič, ki so pomagali voditi tekmovalce saj je 70 članska reprezentanca, kar velik zalogaj tudi z organizacijskega vidika. Poleg tega pa tekmovalci z uvrstitvijo med prve tri na tem turnirju, ki ga priznava tudi OKS lahko pridobijo kategorizacijo vrhunskega športnika.

Dejan je z zmago potrdil dobro formo, sedaj pa ga čakajo priprave na Rogli v začetku julija, če bo vse kot treba biti pa tudi udeležba na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki bosta potekali v mesecu septembru in oktobru.

Plod uspehov je zagotovo disciplina in trdo delo in Dejan svoje znanje prenaša tudi na svoje vrstnike v domačem okolju. Kljub študiju in treningu v klubu v Mariboru coj čas nameni še izobraževanju in treningom svojih vrstnikov in mlajših v Gornji Radgoni. Več o delu Radgonskega Kickboxing kluba pa na njihovi spletni strani: www.radgonski-kickboxing.si