Literarni večer z Vlasto Nussdorfer na terasi Flo Cukeraj

Splošna knjižnica Ljutomer nadaljuje poletne, že tradicionalne dogodke s sodelovanjem slaščičarne Flo Cukeraj.

Prlekija-on.net, sreda, 18. avgust 2021 ob 08:48
Vlasta Nussdorfer v Ljutomeru

Vlasta Nussdorfer v Ljutomeru

Naša gostja večera je bila Vlasta Nussdorfer, pravnica, ki je prehodila pot od pripravnice do namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Bila 6 let predsednica Državnih tožilcev Slovenije, ustanoviteljica Belega obroča Slovenije, ki mu je predsedovala do leta 2013, ko je postala varuhinja človekovih pravic. Napisala je 10 knjig. Izkupiček pa namenila dobrodelnosti.

V avtobiografiji z naslovom: Nekaj vam želim povedati, na ogled postavlja svojo izredno zanimivo, dinamično in ustvarjalno poklicno pot preko številnih zgodb in anekdot, sprehodi se od svojega otroštva do svoje poklicne kariere. Vrh njene kariere je bila funkcija varuhinje človekovh pravic Republike Slovenije.

Prvič javnosti spregovori o svetovih mnogih, ki živijo na robu, ter iskrivo opiše osebne vzpone in padce. Spomini so napisani v napetem slogu, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega.

Pogovor z avtorico je vodila direktorica knjižnice Vesna Laissani.

Glasbeni večer sta nam popestrili duet Beročka, Marinka Prelog in Selma Franov. S svojimi vokali predstavljata občuteni ženski pogled na ljubezensko motiviko ljudskih pesmi. Novo izdani CD sta podarili Vlasti Nussdorfer.

Beletrinina knjigarna je za obiskovalce literarnega večera pripravila izbor knjig po posebno ugodnih cenah.

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Splošna knjižnice Ljutomer



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje